11 juuni, 2008

Meie vana talumaja ...

...on päris kehvas seisus: maja on vajunud, aknad viltu, krohv kukub seintelt....Sel suvel siis saab teoks maja väljastpoolt sirgeks ajamine ja tõstmine. Eelmisel nädalavahetusel alustasime eeltöödega.

Isegi traktoriga mütati maja ümber. Ohvriks tuli tuua nii mõnigi lillepeenar ja mõni põõsas :(

Kõik see toob kaasa selle, et majas on vaja asju kastidesse pakkida ja ümber paigutada. Jas seda träni ikka jätkub.
Nii tekkiski mul probleem, kuhu panna tekid, padjad, mis praegu ühes toas lihtsalt voodil lebavad ja külasisi ootavad. Kuna remont ju tekitab tolmu, on vaja kindlamat, kaitstumat kohta. Nii pöördus mu mõte aidas olevatele kirstudele.


Võtsin kätte ja hakkasin neid revideerima. Ühes kirstus oli hunnik lõngu, paar lambanahast saanitekki ja kümmekond pargitud lambanahka. Päris kobedad teised. Kui vanad need on, ei tea. Isa ja tädi ka ei osanud nende kohat midagi öelda. Ehk tuleb kunagi mõte, need kuidagi ära kasutada.
Teises kirstus oli jällegi lõngu. Üle poole kirstust aga oli täis .... seepi!! mida vanaema oli kunagi keetund, osa neist oli küll vist oma 50 aastat vanad. Igatahes, mida hakata nii suure koguse seepidega peale? ... Sortisin välja pool kotitäit kobedamaid seepe, ülejäänud 5 kotti, läksid nö. manala teele.

Seejärel valisin välja kirstu, mis näis kobedam. Mõlemad kirstud on suht prostalt tehtud, kuid kenasti rottides ja koidest puutumata. Kõigepealt pesin kirstu puhtaks.

Pealt puhastasin veel Liberoni mööblipuhastusvahendiga. Seejärel vahatasin kirstu nii seest kui väljast Liberoni Black Bison Antiikvahaga.
Nädalake tööd ja lõpptulemus sai selline.

1 kommentaar:

TD ütles ...

See on hiiglama tore, et viitsite vanade asjadega, iseäranis majaga niimoodi jännata! Jõudu! :)